Porsche 924, 928, 944, 968 Torque tube revisie

Als je een gierend geluid onder je 924/944/968/928 vandaan hoort komen, dan zijn mogelijk de torque tube lagers versleten. Dit geluid is er zowel bij stationair draaien als tijdens het rijden. Het geluid zal niet minder worden in de loop van de tijd, uiteindelijk kan het lager helemaal uit elkaar vallen. Invetten of smeren is helaas niet mogelijk, je komt er gewoon niet bij. Een torque tube heeft 3 of 4 lagers die na de vele kilometers in 40 jaar versleten zijn. Na vervangen van deze lagers is de as weer stil en kan je weer meer genieten van je Porsche. Onze voorkeur en ook die van vele klanten gaat uit naar het reviseren van uw eigen torque tube in plaats van met een ruilsysteem te werken. Dit kost ons ca een dag doorlooptijd.
Uitbouw torque tube
Voor het uitbouwen van de torque tube moet de uitlaat, versnellingsbak, koppeling en de gehele achteras worden uitgebouwd. Doorgaans kost het uit en inbouwen 10 a 14 uur werk. Dit is afhankelijk van hoe vast alles zit. Bij veel roest wordt het moeilijk om de bouten los te krijgen. Wij kunnen dit uiteraard ook voor u uitvoeren.
Reviseren torque tube
Voor het reviseren is er speciaal gereedschap en kennis nodig om de as op een correcte wijze te de- en monteren. Hiervoor hebben wij een speciale opstelling gemaakt met een pers. Sommige mensen denken dat het met een hamer kan. Daarnaast hebben wij gebruikte torque tubes op voorraad indien uw torque tube niet meer te reviseren is. Dat kan gebeuren als er schade is ontstaan aan de as. Het is in overleg ook mogelijk om de torque tube retour te verzenden met DPD tegen een extra opslag van ca 40 euro. Omdat de as van een 928 korter is geldt hiervoor niet deze extra opslag.
Hoe herken ik versleten torque tube lagers?

– Gierend geluid afkomstig van middentunnel tijdens rijden/stationair
– Zet de versnellingspook in vrij. Druk het koppelingspedaal in. De as zal dan langzaam uitdraaien. Het geluid neemt dan af totdat de as stilstaat en het geluid weg is. Als dit een duidelijk gierend geluid is dan zijn de torque tube lagers versleten.
– Of rijdt even bij ons langs voor een beoordeling

Waarom bij ons laten reviseren?
Wat is een Torque tube?
De Porsche 924, 944, 928 en 968 zijn voorzien van een torque tube. Dit is een as die de motor met de versnellingsbak verbindt. (zie afbeelding) In deze ‘’tube’’ zitten lagers (nr. 11 tekening) die op den duur slijten. Dit zal een gierend geluid veroorzaken wat als irritant kan worden ervaren.
Porsche 944 torque tube
Kan ik ook mijn torque tube zelf de- en monteren?
Ja dit is zeker mogelijk, maar het is een flinke klus, ook voor een ervaren sleutelaar. Daarnaast is het hebben van een het juiste gereedschap en een hefbrug noodzakelijk. Neem contact met ons op voor het aanvragen van een revisie. Dit kan door met ons contact op te nemen of dit product aan uw kofferbak toe te voegen en gratis af te rekenen.
Recente berichten