944 Turbo/S2 mistlamp

Het demonteren van het glas van de mistlamp in de voorbumper is vaak een zeer lastige klus. Je draait de kruisschroeven van de behuizing en krak…. boutje afgebroken. Ook het afgebroken boutje is niet te verwijderen, uitboren lukt niet omdat het boutje door de roest erg hard geworden is. Je kan er uren mee bezig zijn en het eindresultaat dan vaak teleurstellend.
De originele mistlampbehuizing maakt gebruik van ”metal-inserts” waarin het boutje wordt gedraaid. Na vele jaren zit het compleet vast geroest. Kruipolie werkt echt niet meer.
Origineel is dit product niet meer verkrijgbaar. Daarom hebben we deze opnieuw ontworpen.
Beste methode voor verwijderen is door de 4 kruiskoppen in de hoeken met een boor (4mm) compleet weg te boren. Dan kan het glas worden verwijdert en hergebruikt. Daarna kunnen de 3 speciale bouten van de behuizing worden gedemonteerd of afgebroken via de achterzijde. Vervang dan alles door deze set en montage is een kwestie van minuten. Ervaring leert dat het proberen te repareren van de oude behuizing enkele uren werk kan zijn.

Wij hebben het originele ontwerp compleet opnieuw getekend en verbeteringen aangebracht. De metal-inserts zijn weg gelaten en het plastic is voorzien van schroefdraad. De behuizing is gemaakt van nylon wat sterker is als het originele plastic en ons ontwerp is geschikt voor montage aan de linker en rechter kant.
De stiftboutjes aan de achterzijde van de behuizing voor montage aan de bumper hebben wij ook opnieuw ontworpen en geproduceerd omdat deze vrijwel altijd verroest zijn. Deze zijn origineel niet meer verkrijgbaar en ook niet te vinden in de vakhandel.
Deze stift boutjes kunnen ook gebruikt worden voor de originele behuizing indien die nog wel herbruikbaar is.


Bekijk op onze webshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *